HABERLER

You are here:

Bilirkişilik Çalıştayı 1 Kasım 2019 Tarihinde İstanbul Adalet Sarayı’nda Gerçekleştirildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Bilirkişilik Çalıştayı 1 Kasım 2019 tarihinde İstanbul Adalet Sarayı’nda Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Çalıştaya T.C. Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanı İzzet BAŞARA, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan FİDAN, Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Federasyonu Başkanı Ceyhun TARGIN, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Mevzuat İşleri Daire Başkanı İsmail GÜLTEKİN, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Okan ALBAYRAK, İSG- SEN Genel Başkanı İrfan SAYAR ile çok sayıda İş Güvenliği Uzmanı, İşyeri Hekimi, İşyeri Sağlık Personelleri, Bilirkişi, Avukat ve Akademisyen katıldı.

İş sağlığı güvenliği alanında bilirkişilik uygulamalarında sorunların tespiti,  çalışma etik kuralları ile standartlarının belirlenmesi ve uzman bilirkişilerin etkin görev yapmalarının sağlanması konularının öncelikle ele alındığı çalıştay da konuşan Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Federasyonu Başkanı Ceyhun TARGIN; “Konu ile ilgili tüm tarafların bir araya gelerek katkı sundukları çalıştayın çıktılarının,  başta İş Sağlığı ve Güvenliği alanı olmak üzere Türk Yargısına ve ülkemize önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Çalıştayın çıktılarını başta Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere tüm paydaşlara iletileceğiz. Bu vesile ile İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonellerinin haksız yargılanmalarının önüne geçilecek, bunun yanında iş kazaları ve meslek hastalıklarının sorumlularının isabetli bir şekilde tespit edilmesi mümkün olacağına, adil, doğru ve hızlı yargılamanın önünün açılacağına inanıyoruz” dedi.

T.C. Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanı İzzet BAŞARA; “Dava dosyalarındaki taraf yükümlülüklerinden, iş ve işveren davalarından örnekler verdi. Bilirkişiliğin önemli bir yükümlülük olduğuna dikkati çeken Başara, bilirkişilerce dosyaya sunulan çelişkili raporların fazlalığından şikayet etti ve bu tür hataların mağduriyet yaratabileceğini ” kaydetti.

Çalıştayın son oturumunda oluşturulan ihtisas komisyonları çalışmalarına başladı. Çalışmalar sonucu Bilirkişilik Rehber İlkeleri ile Rapor Standartlarının belirleneceği, İş Sağlığı ve Güvenliği Kaynak Kitabının hazırlanacağı ve Adalet Bakanlığı İle Federasyon işbirliğinin artarak devam edeceği bildirildi.